~ Teollisesti käsittelemättömiä porotuotteita suoraan Lapin luonnosta ~

Kaikki myymämme porotuotteet tulevat aina suoraan metsästä, kulkematta laitosten kautta.

Tuotteitamme voi noutaa tilaltamme ennakkovarauksella. Saatavuus on rajallista. Huomioimme varaukset niiden saapumisjärjestyksessä. 

Tilauksen käsittelymaksuna veloitamme ennakkoon 20 % tilauksen loppusummasta. Varausmaksua ei palauteta, mikäli tilaus jää noutamatta tai perutaan. Mikäli emme pysty toimittamaan tilausta sovitussa ajassa, käsittelymaksu palautetaan tilaajalle kokonaisuudessaan. 

Muiden kuin lihatuotteiden toimitus sovittuun osoitteeseen onnistuu Rovaniemen kaupunkialueella. Suurempien erien toimituksesta voimme neuvotella erikseen myös muille paikkakunnille. Postitse toimitettaessa hintaan lisätään posti- ja käsittelykulut toivotun toimitustavan mukaan (lihatuotteita emme toimita postitse).

Poromme laiduntavat ympäri vuoden vapaina Jääskön paliskunnassa, Rovaniemen pohjoislaidalla, osin Kolarin ja Kittilän kuntien rajamailla. Paliskuntamme kesälaitumet ovat runsaat ja painottuvat soille sekä lehteville nuoren metsän alueille.

Teuraskausi ajoittuu meillä syys-marraskuulle ja kaikki teurasporomme tulevat suoraan luonnonlaitumilta. Kaikki myymämme vasat ovat eläneet koko elämänsä pelkällä luonnonravinnolla. Teurastukset hoidamme erotuspaikoilla metsässä, josta kuljetamme ruhot jatkokäsittelyyn kotitilallemme.

Siitosporojen vakaasta hyvinvoinnista huolehdimme teuraskauden jälkeen talvella, tarjoamalla niille lisäruokaa luonnonlaitumille. Siitosporojen ravinnonsaantia turvaamalla, eli pitämällä porot luonnonolosuhteista riippumatta hyväkuntoisina, pystymme vakauttamaan vuosittaista vasatuottoa ja pitämään porot hyvinvoivina ja terveinä. 

Tällaisella toimintamallilla poromme saavat elää luonnollista elämää vapaina laidunmaillaan, mutta niiden ei tarvitse koskaan nähdä nälkää vaikeimmissakaan luonnon oloissa. 

Ruokinnassa käytämme itse tekemäämme kuivaa heinää, lehtikerppuja (koivun ja pajujen kuivattuja lehdeksiä) sekä kotimaista soijavapaata viljapellettiä. Ajoporoille tarjoamme herkkuna lisäksi jäkälää. Merkittävän osan ravinnostaan siitosporomme hankkivat luonnosta itse myös talvisin.