~ Teollisesti käsittelemättömiä porotuotteita suoraan Lapin luonnosta ~

Kaikki myymämme porotuotteet tulevat aina suoraan metsästä, kulkematta laitosten kautta.

Tuotteitamme voi noutaa tilaltamme ennakkovarauksella. Saatavuus on rajallista. Huomioimme varaukset niiden saapumisjärjestyksessä. 

Toimitus sovittuun osoitteeseen sisältyy hintaan Rovaniemen alueella. Tuotteet voi myös noutaa sovitusti tilaltamme ja halutessaan noudon yhteyteen voi sisällyttää ohjatun porotilavierailun. 

Suurempien erien toimituksesta voimme neuvotella erikseen myös muille paikkakunnille. Lihatuotteita toimitamme kotiin kuitenkin vain Lapin maakunnan alueella. 

  • Poronliha

    Poronlihaa suoraan Lapin luonnosta, maailman puhtaimman taivaan alta

  • Poronsarvet

    Poronsarvia ja sarvituotteita tilauksesta

  • Porontaljat

    Ilmakuivatut porontaljat

Poromme laiduntavat ympäri vuoden vapaina Jääskön paliskunnassa, Rovaniemen pohjoislaidalla, osin Kolarin ja Kittilän kuntien rajamailla. Paliskuntamme kesälaitumet ovat runsaat ja painottuvat soille sekä lehteville nuoren metsän alueille.

Teuraskausi ajoittuu meillä syys-marraskuulle ja kaikki teurasporomme tulevat suoraan luonnonlaitumilta. Kaikki myymämme vasat ovat eläneet koko elämänsä pelkällä luonnonravinnolla. Teurastukset hoidamme erotuspaikoilla metsässä, josta kuljetamme ruhot jatkokäsittelyyn kotitilallemme.

Siitosporojen vakaasta hyvinvoinnista huolehdimme teuraskauden jälkeen talvella, tarjoamalla niille lisäruokaa luonnonlaitumille. Siitosporojen ravinnonsaantia turvaamalla, eli pitämällä porot luonnonolosuhteista riippumatta hyväkuntoisina, pystymme vakauttamaan vuosittaista vasatuottoa ja pitämään porot hyvinvoivina ja terveinä. 

Tällaisella toimintamallilla poromme saavat elää luonnollista elämää vapaina laidunmaillaan, mutta niiden ei tarvitse koskaan nähdä nälkää vaikeimmissakaan luonnon oloissa. 

Ruokinnassa käytämme itse tekemäämme kuivaa heinää, lehtikerppuja (koivun ja pajujen kuivattuja lehdeksiä) sekä kotimaista soijavapaata viljapellettiä. Ajoporoille tarjoamme herkkuna lisäksi jäkälää. Merkittävän osan ravinnostaan siitosporomme hankkivat luonnosta itse myös talvisin.