~ Puhtaita porotuotteita suoraan Lapin luonnosta ~

Kaikki myymämme lihatuotteet, sarvet ja taljat tulevat aina suoraan metsästä, kulkematta laitosten kautta. 

Poronnahat käsittelemme yhteistyössä kotimaisten jalostajien kanssa. 

Tuotteitamme voi noutaa tilaltamme ennakkovarauksella. 

Saatavuus on rajallista. Kerromme tuotekohtaisen varastotilanteen tuote-esittelyn yhteydessä. 

Toimitus sovittuun osoitteeseen sisältyy hintaan Rovaniemellä.

 Toimitukset kulkevat kerran kuussa lauantaisin välillä Rovaniemi-Kemi. 

Tuotteet voi myös noutaa sovitusti tilaltamme. Noudon yhteyteen saa halutessaan varata tapaamisen rekiporojen kanssa (sisältyy hintaan). 

Sarvia, taljoja  ja nahkaa toimitamme postitse ympäri Suomen.

Poromme laiduntavat ympäri vuoden vapaina Jääskön paliskunnassa, Rovaniemen pohjoislaidalla, osin Kolarin ja Kittilän kuntien puolella. Paliskuntamme kesälaitumet ovat runsaat ja painottuvat soille sekä lehteviin nuoriin metsiin.

Teuraskausi ajoittuu meillä syys-marraskuulle ja kaikki teurasporomme tulevat suoraan luonnonlaitumilta. Kaikki myymämme vasat ovat eläneet koko elämänsä pelkällä luonnonravinnolla. Teurastukset hoidamme erotuspaikoilla metsässä, josta kuljetamme ruhot jatkokäsittelyyn tilallemme.

Siitosporojen hyvinvoinnista huolehdimme teuraskauden jälkeen talvella, tarjoamalla niille lisäruokaa luonnonlaitumille. Siitosporojen ravinnonsaantia turvaamalla, eli pitämällä porot luonnonolosuhteista riippumatta hyväkuntoisina, pystymme vakauttamaan vuosittaista vasatuottoa ja pitämään porot hyvinvoivina ja terveinä. 

Tällaisella toimintamallilla poromme saavat elää luonnollista elämää vapaina laidunmaillaan, mutta niiden ei tarvitse koskaan nähdä nälkää vaikeimmissakaan luonnon oloissa. 

Ruokinnassa käytämme itse tekemäämme kuivaa heinää, lehtikerppuja (koivun ja pajujen kuivattuja lehdeksiä) sekä kotimaista soijavapaata viljapellettiä. Ajoporoille tarjoamme herkkuna lisäksi jäkälää. Merkittävän osan ravinnostaan siitosporomme hankkivat luonnosta itse myös talvisin. Tärkeintä talviravintoa luonnossa ovat luppo ja muut puissa kasvavat jäkälät.