< Takaisin adoptioon

Vakke Skywalker

Maailmantähti. Veikeä ja viisas veijari, joka ei lähde töihin jos ei huvita.

Kuvaus

Vakke Skywalker on ajoporoistamme vanhin ja kerrassaan suuri persoona. Se toimi nuoruusvuotensa siitoshirvaana. Samalla se opetteli ajoporon hommia, sitä mukaa kun perheen tuolloin vielä pienet pojat opettelivat porolla ajamista.

Vakke on työhommissa halutessaan loistava. Se on kuitenkin itsetietoinen ja päättäväinen. Jos se ei ole työtuulella, se ei lähde töihin vaan pitää vapaapäivän. Mikäli Vakke lähtee töihin, se on rauhallinen ja luotettava rekiporo, jonka kyydissä kelpaa katsella kauniita Lapin maisemia. Pyydettäessä siitä löytyy myös vauhtia. 

Perusluonteeltaan Vakke on varsinainen veijari ja hämmentävän viisas. Se lukee ihmisiä kuin avointa kirjaa ja sitä on mahdotonta huijata. Vaken kanssa toimiminen onkin neuvottelua ja yhteistyösopimusten uusimista päivittäin. Vakke ilmoittaa ehtonsa, joihin kaksijalkaisten on sopeuduttava. Neuvotteluasemaa voi yrittää kohentaa runsaalla herkkutarjoilulla, mutta onnistuminen on satunnaista. Vakke on oman elämänsä herra.

Skywalker-lisänimensä Vakke sai toimittuaan heijastinmaalikokeilussa testiporona vuonna 2014. Valokuvat heijastinmaalilla käsitellystä valkeasta porosta levisivät ympäri maailmaa. Vakke poseerasi maalattuine sarvineen lukuisille kansainvälisille televisioryhmille. Kokeilun tavoitteena oli suojella poroja liikenneonnettomuuksilta. Poro kuitenkin hankaa maalin pois sarvistaan kovin nopeasti, joten pitkäaikaista apua maalaamisesta ei ole saatu. Tilapäistä apua siitä on erityisesti alueilla, joilla porot liikkuvat teiden tuntumassa alkusyksyn poroerotuskauden aikana.

Heijastinmaalitempauksen tuoma mediajulkisuus koulutti Vakesta julkkiksen. Vakke Skywalker omaa maailmantähden elkeet. Vakke laiduntaa toisinaan vähän etäämpänä kotoa, mutta sillä on kaulassaan GPS paikannin ja se on mahdollista tavoittaa ympäri vuoden. 

Lisätiedot

Adoptoi

Adoptoi yhdessä, Yksinoikeudella

Ammatti

Rekiporo

Ikä

nimiloppu (7 vuotta tai yli)

Väri

Valkko

Sukupuoli

Härkä

Kotipaikka

Jääskön paliskunta, Rovaniemi

Korvamerkki

Vitakorva

Adoptoi